مثنوی ارواح

مثنوی ارواح

یا رب از من کم مکن الطاف دوست ----- مثنوی روح من از آن اوست
مثنوی ارواح

مثنوی ارواح

یا رب از من کم مکن الطاف دوست ----- مثنوی روح من از آن اوست

تکنیک های رفع اضطراب

آرامش با تکنیک های رفع اضطراب


آرامش

دکتر محمدجواد حریری

آرامش با تکنیکهای رفع اضطراب

تکنیک هائی وجود دارند  که می‌توان برای مهار اضطراب،  از آنها استفاده برد. همانگونه که می دانید بعضی از انواع اضطراب‌ها علل و عوامل مشخصی دارند وبرخی دیگر علت آشکاری ندارند. باید خاطر نشان کرد که روش‌های ذکر شده ،  شاید به تنهایی قادر به کنترل اضطراب‌های شدید نباشند و مراجعه به پزشک ضروری باشد . همچنین شدت و علت بروز اضطراب  ، برای کاهش  یا مهار آن در تکنیک های معرف شده ، تاثیرگذار است.

   یکی از بهترین  روشها  برای کاهش اضطراب استفاده از تکنیک  ریلکسیشن  یا تن آرامی  است. این تکنیک روشی بسیار عالی و موثر  برای کنترل اضطراب است. از این روش عمدتا در جریان  هیپنوتراپی ( هیپنوتیزم درمانی )  و روان درمانی انواع اضطراب‌ها، وسواس‌ها و سایر اختلالات روانی  و یا در ورزشهای  ذهنی استفاده میگردد. شخص مضطرب می‌تواند  با یادگیری این تکنیک بدون قرار گرفتن در جلسات روان درمانی، آرامش روزمره خود را تامین کند. استفاده طولانی مدت از این روش سبب حفظ آرامش روزمره در زندگی فرد شده و موجب می‌گردد   شخص  کنترل بیشتری روی علائم اضطرابی  وشرایط اضطراب زا داشته باشد. در این تکنیک به فرد آموزش داده می‌شود تا نسبت  بهانبساط و شل کردن عضلات خود بپردازد. انقباض عضلات یکی از علائم  اساسی اضطراب است و احساس چنین علائمی متقابلا شدت اضطراب شخص را افزایش می‌دهد.

از دیگر شیوه ها و تکنیک های کاهش اضطراب  توجه  به تنفس و کنترل آن است. تحقیقات نشان می‌دهد که افراد در حالتهای اضطرابی  توجهی  به درستی تنفس خود ندارند  و دم و بازدم آنها به صورت سطحی انجام می‌پذیرد و این شیوه نادرست  تنفس کردن موجب می‌شود تا  فرد دی‌اکسید کربن را به طور کامل تخلیه نکرده و اکسیژن کافی در یافت  نکند و به این ترتیب سطح اضطراب  فرد  افزایش می‌یابد. با استفاده از تکنیک درست تنفس کردن  فرد می آموزد دم و بازدم خود را به آرامی و با کنترل آگاهانه و ارادی انجام دهد.

 

از دیگر راهکارهای مهم برای کاهش اضطراب، فعالیت های بدنی است  زمانی  که احساس نگرانی و اضطراب دارید بهتر است به کار و فعالیتی مشغول شوید. ذهن  در یک لحظه نمی‌تواند به چند موضوع متفاوت فکر کند. کاری پیدا کنید که برایتان سرگرم کننده باشد و مشغول آن  شوید. این تکنیک  باعث خواهد شد راحت‌تر با افکار اضطراب‌زا مبارزه کنید. در واقع خواهید توانست ذهن خود را از درگیر شدن با افکار منفی منحرف کنید و به کارهای دیگری بپردازید.در این میان باید تذکر داد که نقش فعالیتهای منظم ورزشی برای کاهش اضطراب اثبات شده و بسیار مفید است. ورزش کردن باعث خواهد شد که شما در مواجهه با شرایط اضطراب‌زا خونسردی و آرامش بیشتری داشته باشید. ورزش تاثیرات فیزیولوژیکی بر بدن دارد که این تاثیرات فیزیولوژیک فراهم کننده آرامش در افراد هستند.

تکنیک دیگر برای از بین بردن اضطراب تغییر  افکار منفی به افکار مثبت است  . اضطراب فریبکار است. به حکم طبیعت خود شرایطی را فراهم می کند که ما را از رسیدن به موفقیت مأیوس می کند. اما اگر تسلیم نشویم، موفق می شویم و می فهمیم که احساس ناتوانیمان توهمی بیش نبوده. تن ندادن به اضطراب از اهمیت وی‍ژه ای برخوردار است. تفکر مثبت هم از قدرت بالای برخوردار است. اگر به موفقیت و جنبه های مثبت کاری که می خواهیم انجام دهیم فکر کنیم احتمالا نتیجه کارمان بهتر می شود. البته این به معنای خوشبینی و خوش خیالی محض نیست و لازم نیست شکست را ندیده بگیریم. بلکه بهتر است به جنبه های مثبت امور توجه بیشتری نشان بدهیم تا اتفاقات خوب و مثبت بیشتری برایمان رخ بدهد. اغلب  هجوم افکار منفی باعث دربر گرفتن اضطراب را به همراه دارد و تاثیر مخرب روی ذهن فرد و درنتیجه برهم زدن آرامش فرد را فراهم می آورد  . برای کاهش اضطراب بهتر است شخص  به این دسته از افکار خود توجه و آنها را شناسایی کرده و افکار مناسبی را جایگزین آنها نماید.

از روش های  دیگر تکنیک رفع اضطراب استفاده از روش خیال ترسیده است .  در این روش در یک مکالمه خیالی درباره بدترین حالتی که اضطرابمان را در زمینه ای خاص شدید می‌کند صحبت می کنیم و بدترین وضعیت ممکنه را بازی می کنیم. در پایان کار متوجه می شویم که هرقدر هم وضع بد باشد باز می شود با آن کنار آمد و از آن عبور کرد. چه بسا که گاهی وضع اصلا به بدی تصور ما نخواهد بود. با برداشتن قدم اول اضطرابمان فروکش می کند. اگر به جای پرهیز از اضطراب با آن مواجه شویم به نتیجه مطلوب می رسیم.

محققین توصیه می‌کنند که از عامل اضطراب‌زا فرار نکنید. فرار از چیزی که موجب اضطراب شما می‌شود شاید به طور موقتی شما را از تحمل اضطراب آسوده کند، ولی راه حل کاملا نامناسبی است که باعث می‌شود ریشه اضطراب در شما باقی بماند و در مراحل بعدی نیز از رویارویی با آن هراس داشته باشید. به این جهت تلاش کنید عاملی را که موجب اضطراب شما می‌شود شناسایی کنید و حتی ‌الامکان با آن روبه رو شده و آنها را حل کنید. برای دست یابی به  این منظور می توانید از متخصص و مشاور ماهرکمک بگیرید.

از جمله موارد دیگری که می‌تواند به کاهش اضطراب کمک کنند این است که  نسبت به افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس خود اقدام  کنید ، در کارهای خود برنامه ریزی داشته باشید و از فنون خود هیپنوتیزم بهره بگیرید . اگر با وجود بکار بردن روش‌های بالا بازهم احساس کردید که نمی توانید اضطراب خود را تا حد مناسب کاهش دهید و هنوز با مشکل مواجه هستید می‌توانید از روشهای  هیپنوتراپی و یا هیپنوتیزم درمانی  ،  روان درمانی و دارو درمانی برای کاهش اضطراب استفاده کنید که مسلماً بایستی با بهره گرفتن از پزشک صورت پذیرد .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد